eur:
389.59
usd:
357.64
bux:
73097.57
2024. július 22. hétfő Magdolna

Van, ahol már megkezdődött a francia elnökválasztás

Franciaország tengerentúli területein és egyes amerikai szövetségi államokban - így Hawaii-on - szombaton, egy nappal az anyaországi voksolás előtt megkezdődött az elnökválasztás első fordulója.

A 47 millió szavazásra jogosult francia állampolgár közül nem egészen egymillió él a Csendes-óceán déli részén fekvő Francia Polinéziában, valamint a Karib-tengeri Guadeloupe-on, Francia Guayanában és Martinique-on.

Ők azért szavaznak előbb, hogy a választásukat ne befolyásolják a várhatóan vasárnap este 8 órakor megjelenő anyaországi előzetes eredmények.

A külföldön tartózkodó francia állampolgárok a nagykövetségeken is leadhatják voksukat.

Vasárnap elsőként a kanadai Új-Fundlandtól délre fekvő francia Saint-Pierre és Miquelon szigeteken nyitnak ki a szavazóhelyiségek.

Az eredményeket mindaddig nem teszik közzé, amíg az anyaországban be nem fejeződik a voksolás.

Címlapról ajánljuk
Magyarics Tamás: az idő nem a demokratáknak dolgozik, Kamala Harrisen kívül nincs komoly jelölt

Magyarics Tamás: az idő nem a demokratáknak dolgozik, Kamala Harrisen kívül nincs komoly jelölt

Ugyan szóba jött néhány demokrata kormányzó neve lehetséges elnökjelöltként, egy kivételével nem ismertek országosan, pár hét alatt pedig nem lehet felépíteni senkit – mondta az InfoRádióban az ELTE emeritus professzora. Magyarics Tamás hozzátette: Kamala Harris valószínűleg már a konvenció szavazásának első körében megszerzi az elnökjelöltséghez szükséges támogatottságot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hathetes csúcsra rántották a forintot

Hathetes csúcsra rántották a forintot

Se az üzemanyagválság esélye, se Joe Biden visszalépése, se a váratlan kínai kamatvágás nem mozgatta meg péntek estéhez képest hétfő reggelig a forintot, a 390-es szint közvetlen közelében kezdte a hetet az euróval szemben. Aztán volt egy forintgyengülés reggel, de utána éles fordulatot láttunk, és hétfő délre már hathetes csúcsra kapaszkodott a magyar fizetőeszköz 389,5-nél. Kedden az MNB a Portfolio felmérése szerint folytatja majd a kamatcsökkentési sorozatát: óvatos, 25 bázispontos vágást hajthat végre, ez lehet magyar szempontból az egyik fő esemény a héten.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×