eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Jobb, ha nem utazik ma olasz légitársasággal, sztrájkolnak a dolgozók

Az Alitalia olasz légitársaság belföldi és nemzetközi járatainak 60 százalékát törlik a dolgozók sztrájkja miatt szerdán.

Az Alitalia gépei egyedül az olasz sztrájktörvény előírta idősávokban, vagyis reggel 7 és 10 óra között, valamint este hat órától kilencig közlekednek.

A légitársaság szárazföldi és légi dolgozói a tervezett elbocsátások ellen tiltakoznak. Szakszervezeti információk szerint az Alitalia több mint kétezer ember elbocsátását tervezi a társaság nehéz pénzügyi helyzete miatt.

Az 1946-ban alapított olasz légitársaságot, amely 20 ezer dolgozót foglalkoztat és évi 23 millió utast szállít, nem először fenyegeti csődhelyzet. Alig két évvel ezelőtt 400 millió eurós hiány terhelte, és ezt az új részvényes, az Alitaliát jelenleg 49 százalékban birtokló Etihad, az Egyesült Arab Emírségek légitársasága sem tudta pótolni.

Az olasz kormány bejelentette, hogy csütörtöktől újabb egyeztetést indít az Alitalia megmentésére a tulajdonosokkal, a szakszervezetekkel és a pénzintézetekkel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×