eur:
393.83
usd:
365.36
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Londoni merénylet: már mindenkit elengedtek

A március 22-i londoni merénylettel összefüggésben őrizetbe vett 12 személy mindegyikét szabadlábra helyezték, utoljára egy 30 éves birminghami férfit engedtek el - közölte a Scotland Yard szombaton.

A londoni rendőrség szerint egyikük ellen sem folytatnak további eljárást.

Tizenegy őrizetbe vett embert már korábban elengedtek, a 30 éves birminghami férfi pedig, akit március 26-án vették őrizetbe terrorcselekmények előkészítésének gyanújával, szombaton nyerte vissza szabadságát.

A véglegesnek tekinthető adatok szerint a rendőrök által lelőtt merénylővel együtt öten haltak meg, és ötvenen sérültek meg a támadásban, néhányan közülük súlyosan. Az elkövető, Khalid Masood bérelt járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a Westminster híd zsúfolt járdáján, amelyen 250 méter hosszan végiggázolt, majd a kocsiból kiszállva a parlament kerítése előtt halálra késelt egy rendőrt. Ezután lőtték le a parlamentnél járőröző rendőrök.

A Scotland Yard szerint Masood valószínűleg egyedül cselekedett, az eddigi vizsgálat nem tárt fel arra utaló bizonyítékokat, hogy kapcsolatban állt volna terrorszervezetekkel, annak ellenére sem, hogy az Iszlám Állam a támadás után nem sokkal közölte, Masood az ő "katonája" volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×