eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Meglepő együttműködést ajánl a WikiLeaks

Meglepő együttműködést ajánl a WikiLeaks

Felajánlotta a CIA hekkereszközeiről szerzett információit a technológiai cégeknek a WikiLeaks.

Azt követően, hogy a WikiLeaks kedden több mint nyolcezer titkosított információt hozott nyilvánosságra, egyebek mellett arról, hogy az amerikai hírszerző ügynökség, a CIA milyen eszközöket használ információk gyűjtésére, hogyan alakít át például okostelefonokat és okostévéket lehallgatóberendezésekké vagy milyen módszerekkel veszi át az uralmat számítógépek fölött, Julian Assange, a portál alapítója bejelentette, hogy megosztják a technológiai cégekkel az efféle kibernetikai hírszerzéshez szükséges programokat is.

"Úgy döntöttünk, együttműködünk velük, kizárólagos hozzáférést biztosítunk az általunk megismert technikai részletekhez, hogy az emberek biztonságának érdekében helyrehozhassák szoftvereik hiányosságait – fogalmazott online sajtótájékoztatóján Julian Assange.

A WikiLeaks érvelése szerint ugyanis az érintett programokat ellopták a CIA-től, több hekker is megszerezhette őket, egyiküktől kapta meg – állítása szerint – maga a portál is a közzétett adatokat.

Jonathan Liu, a CIA szóvivője közleményben reagált: "Mint már korábban elmondtuk, Julian Assange nem éppen az igazság és tisztesség bástyája". "A CIA folytatja a hírszerzést annak érdekében, hogy "megvédje Amerikát a terroristáktól, az ellenséges nemzetállamoktól és más ellenségektől" - tette hozzá.

Az Apple és az android operációs rendszert fejlesztő Goolge közölte, hogy az ismertetett hiányosságok közül sokat már maguk kijavítottak korábbi frissítéseikkel. A Samsung és a Microsoft közölte, hogy megkezdték a vizsgálatot. Hasonlóképp reagált több más cég is, amelynek eszközeit feltörték vagy az adatok fényében feltörhetőnek minősítették.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Környezetszennyező autókat használ a legtöbb vezető német politikus
Friss felmérés

Környezetszennyező autókat használ a legtöbb vezető német politikus

A Német Környezetvédelmi Szervezet (Deutsche Umwelthilfe – DUH) legutóbbi felmérése szerint az autóhasználatot tekintve aligha tekinthetők példaképnek vezető német politikusok. Több tucat német politikus használ olyan személygépkocsit, amelynek a szén-dioxid-kibocsátása túllépi az erre vonatkozó uniós korlátozást, ráadásul közöttük több kormánytag is van.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×