eur:
393.11
usd:
367.07
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Halálos fenyegetések az Oscar-díjátadón történt botrány miatt

Halálos fenyegetések az Oscar-díjátadón történt botrány miatt

A amerikai filmakadémia elnöke bejelentette, hogy soha többé nem dolgozhat az Oscar-gálán a legjobb film kategória győztesének kihirdetésekor elkövetett hibája miatt a borítékokat kezelő PwC könyvvizsgáló cég két alkalmazottja. A példátlan blamázs két felelőse közben halálos fenyegetéseket kapott a közösségi médiában.

A PwC csütörtökön közölte, hogy biztonsági őrök védik a két alkalmazottja, Martha Ruizt és Brian Cullinan otthonát és családját, de ennek okát nem hozta nyilvánosságra. A TMZ.com celebportál viszont azt írta, hogy Ruiz és Cullinan halálos fenyegetéseket kapott a közösségi médián, és az otthonaikról készült képek kerültek fel az internetre.

Cheryl Boone Isaacs, a filmakadémia elnöke korábban bejelentette, hogy Martha Ruizt és Brian Cullinant az akadémiával kapcsolatos összes teendőtől eltiltották. Azt is elmondta, hogy még tart a PwC-vel való együttműködésük felülvizsgálata. Szerinte Brian Cullinan nem figyelt oda eléggé a feladatára, mert épp a legjobb film bejelentését megelőző kategória, a legjobb női főszereplő győztesét, Emma Stone-t fotózta, a képet fel is töltötte a Twitterre, de aztán törölte.

"Egyetlen dolguk van, egyetlenegy! Nyilvánvalóan figyelmetlenség történt" - mondta Cheryl Boone Isaacs.

Az amerikai filmakadémia elnöke emlékeztetett arra, hogy a győztesek nevét tartalmazó borítékok kezelésének menetét a PwC dolgozta ki, és 83 éven át működött. A vasárnapi fiaskó után azonban "természetesen felülvizsgáljuk, mert korábban soha nem történt ilyen és nem akarjuk, hogy valaha is újra megtörténjen" - fogalmazott Cheryl Boone Isaacs. "Új irányelveket, új protokollt állítunk fel, minden egyes lépést megvizsgálunk, hogy biztos legyen, soha, de soha nem ismétlődik meg", ami a vasárnapi ceremónián történt - fűzte hozzá.

Halálos fenyegetések az Oscar-díjátadón történt botrány miatt

Mind a PwC, mind a filmakadémia már korábban bocsánatot kért a Kaliforniai álom és a Holdfény alkotóitól, valamint Warren Beatty és Faye Dunaway színészektől és a nézőktől is a vasárnapi 89. Oscar-díjátadó végén történt fiaskóért.

Cullinan volt az, aki a rossz borítékot Beatty és Dunaway kezébe adta, de a kollégája sem bizonyult alkalmasnak. A PwC hétfői közleménye szerint több hibát is elkövettek, egyikük sem reagált időben, amikor Warren Beatty és Faye Dunaway tévesen a Kalifornia álom című musicalt hirdette ki győztesnek a Holdfény helyett. Az előbbi producerei már több mint két perce hálálkodtak, amikor jelezték nekik, hogy nem az övék a díj.

A PwC szóvivője ugyanakkor közölte, Brian Cullinan és Martha Ruiz a cég munkatársai maradnak.

A könyvvizsgáló cég - korábbi nevén PricewaterhouseCoopers - 83 éve bonyolítja a szavazatszámlálást, amelynek végén csak két alkalmazottja ismeri az eredményeket. Mindketten kapnak egy-egy példányt a győztesek nevét tartalmazó borítékból, de fejből is tudniuk kell a nyerteseket. A gálát a színpad két oldalán állva kísérik figyelemmel, ők nyújtják át a díjátadóknak a borítékot az éppen aktuális kategóriában.

Az amerikai filmakadémia szerdán egy másik fiaskóval kapcsolatban is megnyilvánult, és közleményben kért bocsánatot Jan Chapman ausztrál producertől, akinek képét tévesen az elmúlt év halottjai között tüntettek fel Janet Patterson neve alatt.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×