eur:
388.6
usd:
361.4
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Egy teljes labdarúgó-válogatottat nem engedtek be az Egyesült Államokba

Egy teljes labdarúgó-válogatottat nem engedtek be az Egyesült Államokba

A tibeti női labdarúgó-válogatott egy texasi tornán vett volna részt, de a csapat tagjainak beléptetését megtagadta az Egyesült Államok.

Az indokolás szerint az amerikai hatóságoknak "jó okuk volt" megtagadni a vízum kiadását - írja a BBC. A játékosok többsége Indiában élő menekült, és Újdelhiben, az amerikai nagykövetségen szerették volna kiváltani a beutazási engedélyt. A csapat a Dallas Cupon vett volna részt, amelyre a világ minden tájáról érkeznek futballcsapatok.

Egy teljes labdarúgó-válogatottat nem engedtek be az Egyesült Államokba

Donald Trump korábban bejelentett utazási tilalma elvileg nem vonatkozna sem Indiára, sem a Tibetet autonóm tartományának tekintő Kínára. Az utat ráadásul egy amerikai nő szervezte, Cassie Childers is ott volt a nagykövetségen, amikor a 16 játékos vízumának kiadását megtagadták. Szerinte azonban ennek nincs köze a Trump-féle korlátozáshoz, inkább attól félnek az amerikai hatóságok, hogy

az Egyesült Államokban menekültstátusért folyamodnak majd a tibetiek. 

A csapat tagjainak többsége az indiai kormány által kiállított menekültútlevéllel utazott volna, ketten indiai állampolgárok, míg négyen Nepálban folyamodtak vízumért. 

Az amerikai hatóságok egyedi vízumügyeket nem kommentálnak, az AP-nek csak azt válaszolták: nem változott Tibet megítélése az Egyesült Államokban, Kína részének tekintik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×