eur:
394.28
usd:
369.96
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
Egy teljes labdarúgó-válogatottat nem engedtek be az Egyesült Államokba

Egy teljes labdarúgó-válogatottat nem engedtek be az Egyesült Államokba

A tibeti női labdarúgó-válogatott egy texasi tornán vett volna részt, de a csapat tagjainak beléptetését megtagadta az Egyesült Államok.

Az indokolás szerint az amerikai hatóságoknak "jó okuk volt" megtagadni a vízum kiadását - írja a BBC. A játékosok többsége Indiában élő menekült, és Újdelhiben, az amerikai nagykövetségen szerették volna kiváltani a beutazási engedélyt. A csapat a Dallas Cupon vett volna részt, amelyre a világ minden tájáról érkeznek futballcsapatok.

Egy teljes labdarúgó-válogatottat nem engedtek be az Egyesült Államokba

Donald Trump korábban bejelentett utazási tilalma elvileg nem vonatkozna sem Indiára, sem a Tibetet autonóm tartományának tekintő Kínára. Az utat ráadásul egy amerikai nő szervezte, Cassie Childers is ott volt a nagykövetségen, amikor a 16 játékos vízumának kiadását megtagadták. Szerinte azonban ennek nincs köze a Trump-féle korlátozáshoz, inkább attól félnek az amerikai hatóságok, hogy

az Egyesült Államokban menekültstátusért folyamodnak majd a tibetiek. 

A csapat tagjainak többsége az indiai kormány által kiállított menekültútlevéllel utazott volna, ketten indiai állampolgárok, míg négyen Nepálban folyamodtak vízumért. 

Az amerikai hatóságok egyedi vízumügyeket nem kommentálnak, az AP-nek csak azt válaszolták: nem változott Tibet megítélése az Egyesült Államokban, Kína részének tekintik.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×