eur:
394.4
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Hűtőkocsiba zárt migránsok hívták a rendőrséget Hollandiában

Rendőrök szabadítottak ki kilenc bevándorlót egy hűtőkocsiból Hollandiában, miután a jármű rakterében rejtőzködő migránsok annyira fáztak, hogy egyikük inkább értesítette a hatóságokat.

A holland lapok arról számoltak be, hogy a hűtőkocsira csütörtökön akadtak rá az ország déli részén, a belga határ közelében. A segítséget kérő bevándorló annyit tudott, hogy nemrég lépték át a határt Belgium felől, a rendőrök pedig ezután bemérték a mobiltelefonját, miközben tartotta a vonalat.

A hatóságok tájékoztatása szerint a kocsi hat vietnami és három iraki állampolgárt szállított, egyikőjük sem szorult orvosi ellátásra. A jármű spanyol sofőrjét őrizetbe vették.

Egy másik hűtőkocsi

2015. augusztus 27-én 71 menekült fulladt meg az őket szállító, magyar rendszámú hűtőkocsiban Ausztria Burgenland tartományában.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×