eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Egy "halálosan pontos" mesterlövész vadászik Líbiában

Egy ismeretlen mesterlövész az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet vezetőire vadászik Líbia tengerparti városában, Szirtben - írta hétfőn a De Morgen belga lap helyi forrásokra hivatkozva.

A lap írása szerint a mesterlövész január 13. és 23. között az IÁ líbiai szárnyának három vezetőjével végzett: 13-án a szudáni Hamad Abdel Hádit, 19-én Hádi helyettesét, Abu Mohammed al-Dervánit, 23-án Abdulláh Hamad Anszári befolyásos műveleti parancsnokot ölte meg.

A belga lapnak nyilatkozó források a mesterlövész professzionalizmusáról számoltak be. A dzsihadistákat olyan övezetekben érte utol a vég, amelyekt teljesen biztonságosnak gondoltak, a találatok halálosan pontosak voltak, és a fegyveresek nem tudták beazonosítani, hogy a lövés merről jött.

Líbiában azután alakultak ki kaotikus állapotok, hogy az "arab tavasz" részeként 2011 februárjában kezdődött felkelés francia és brit katonai támogatással megdöntötte Moammer Kadhafi diktátor hatalmát. Ezt követően több fegyveres csoport küzdött az ország ellenőrzéséért, majd tavaly Szirtben megvetette lábát az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet.

Az országban 2014 óta két kormány és két rivális parlament működik.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×