INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Republikánus tévévita - Szűkül a meghívottak száma

InfoRádió / MTI
Már nem a fő műsoridőben megtartandó fordulóban vehet részt az amerikai republikánus elnökjelölt-aspiránsok következő tévévitáján Chris Christie és Mike Huchabee, George Pataki és Lindsey Graham pedig a koraesti szellemi összecsapásra sem kap meghívást.

Ezt csütörtökön jelentette be a november 10-i, negyedik republikánus vitát Milwaukee-ból sugárzó Fox Business csatorna. A Republikánus Párt hivatalos elnökjelöltségéért versengő 15 rivális között ezúttal is két körben, este hétkor, illetve kilenckor mérkőzhet meg egymással.

Besorolásukról a közvélemény-kutatások által mért támogatottságuk alapján döntöttek a szervezők. A Fox Business előzetesen meghirdetett feltételei szerint a kilenc órai vitára azok kaptak meghívást, akik országos támogatottsága elérte a 2,5 százalékot a négy legutóbbi jelentős felmérési eredmény szerint. A két órával korábban kezdődő "happy hour" részvevőinek a republikánus szavazók legalább 1 százalékának rokonszenvét kell maguk mögött tudniuk.

A fő vitában tehát jövő kedden Donald Trump ingatlanmilliárdos, Ben Carson nyugalmazott idegsebész, Marco Rubio floridai szenátor, Ted Cruz texasi szenátor, Jeb Bush volt floridai kormányzó, Carly Fiorina, a Hewlett Packard volt vezérigazgatója, John Kasich ohiói kormányzó és Rand Paul kentuckyi szenátor vesz majd részt.

A korai összecsapásra Chris Christie New Jersey-i kormányzó, Mike Huckabee volt arkansas-i kormányzó, Bobby Jindal louisianai kormányzó és Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor készülhet.

A címlapról ajánljuk