INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Sátortetővel fedték az osztrákok Spielfeldnél a határátkelőt

InfoRádió / MTI
Egy hatalmas sátrat emeltek az osztrák hatóságok az osztrák-szlovén határon fekvő Spielfeldnél, a határátkelő területén, így már nem a szabad ég alatt kell a buszokra várnia a Szlovéniából átkelő migránsoknak - tapasztalta csütörtök délelőtt a helyszínen az MTI tudósítója.

Ezzel egy egyre bővülő táborváros kezd kialakulni a határ két oldalán a szlovéniai Sentiljben, illetve az osztrák Spielfelden, amelyen keresztül bejáratott rend szerint jutnak el a menekültek a buszokig, illetve Ausztria belseje és Németország felé.

Eközben azt a pontot is közelebb vitték az osztrákok, ahol a migránsok felszállhatnak a buszokra, így rövidült az útjuk. A "táborrendszer" két végpontja között mindössze 400-500 méter a távolság.

A csütörtökre virradó éjszakát mintegy 3100 ember töltötte a táborban, és csütörtökön is folytatódott a továbbszállításuk. A hatóságok hangosbeszélőn keresztül intik nyugalomra a migránsokat. Arra szólítják fel őket, hogy maradjanak a kijelölt vonal mentén, ne tolakodjanak, illetve maradjanak együtt a családok - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A címlapról ajánljuk