INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

NATO-dróttal kerítették el a senki földjét az osztrákok

InfoRádió / MTI
Úgynevezett NATO-drótakadállyal kerítették el a senki földjét az osztrák hatóságok, az osztrák-szlovén határon Spielfeldnél - tapasztalta szerdán a helyszínen az MTI tudósítója.

Az osztrákok az autópályán, illetve a Graz felé vezető főútvonalon található határátkelőket választották el, néhány száz méter hosszan a pengedróttal. Utóbbi területén található ugyanis az a tranzittábor, ahonnan továbbszállítják a migránsokat Ausztria belseje felé.

A hatóságok azt akarják megakadályozni ezzel, hogy a völgykatlanban található táborból az autópálya felé ellenőrizetlenül "elszivárogjanak" a migránsok.

Eközben soha nem látott módon felgyorsult a menekültek elszállítása Spielfeldből.

Amíg korábban csak néha-néha érkeztek buszok, szerda délelőtt sorban álltak a járművek a határ osztrák oldalán. Már nemcsak osztrák felségjelzésű buszokat látni, hanem beszálltak a migránsok továbbszállításába a szlovén, sőt a horvát személyfuvarozók is. Célállomásként feltüntetve valamennyin Salzburg szerepel.

Ennek megfelelően, miközben kedden este még 5-6 ezer menekült tolongott a határon, szerda délelőtt már sokkal kevesebben voltak, harmadára apadhatott a tömeg. Ennek ellenére továbbra is sokszor zúgolódnak a türelmetlen emberek.

Ugyanakkor egyre idegesebbnek tűnnek a hatóságok, és gyanakodnak az újságírókra is. Az MTI tudósítóját mintegy 20 perces ellenőrzésnek vetették alá szlovén rendőrök a sentilji oldalon. Minden magyarázat nélkül átkutatták a kocsiját, még a kesztyűtartóba és az autószőnyeg alá is benéztek. Csupán annyit árultak el, hogy vannak olyanok, akik újságírónak adják ki magukat.

A címlapról ajánljuk