eur:
392.41
usd:
365.88
bux:
66651.92
2024. április 25. csütörtök Márk

NATO-dróttal kerítették el a senki földjét az osztrákok

Úgynevezett NATO-drótakadállyal kerítették el a senki földjét az osztrák hatóságok, az osztrák-szlovén határon Spielfeldnél - tapasztalta szerdán a helyszínen az MTI tudósítója.

Az osztrákok az autópályán, illetve a Graz felé vezető főútvonalon található határátkelőket választották el, néhány száz méter hosszan a pengedróttal. Utóbbi területén található ugyanis az a tranzittábor, ahonnan továbbszállítják a migránsokat Ausztria belseje felé.

A hatóságok azt akarják megakadályozni ezzel, hogy a völgykatlanban található táborból az autópálya felé ellenőrizetlenül "elszivárogjanak" a migránsok.

Eközben soha nem látott módon felgyorsult a menekültek elszállítása Spielfeldből.

Amíg korábban csak néha-néha érkeztek buszok, szerda délelőtt sorban álltak a járművek a határ osztrák oldalán. Már nemcsak osztrák felségjelzésű buszokat látni, hanem beszálltak a migránsok továbbszállításába a szlovén, sőt a horvát személyfuvarozók is. Célállomásként feltüntetve valamennyin Salzburg szerepel.

Ennek megfelelően, miközben kedden este még 5-6 ezer menekült tolongott a határon, szerda délelőtt már sokkal kevesebben voltak, harmadára apadhatott a tömeg. Ennek ellenére továbbra is sokszor zúgolódnak a türelmetlen emberek.

Ugyanakkor egyre idegesebbnek tűnnek a hatóságok, és gyanakodnak az újságírókra is. Az MTI tudósítóját mintegy 20 perces ellenőrzésnek vetették alá szlovén rendőrök a sentilji oldalon. Minden magyarázat nélkül átkutatták a kocsiját, még a kesztyűtartóba és az autószőnyeg alá is benéztek. Csupán annyit árultak el, hogy vannak olyanok, akik újságírónak adják ki magukat.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×