eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hógolyózás miatt halálra késeltek egy török újságírót Isztambulban

Halálra késelt egy török újságírót egy helyi kereskedő Isztambulban, amiért az áldozat és barátai egy hógolyócsata hevében véletlenül megdobta az üzlete kirakatát - jelentette szerdán a helyi média.

A Hürriyet című török lap beszámolója szerint Nuh Köklü emberi jogi aktivista kedd este hazafelé tartott egy tüntetésről a barátaival, akikkel a friss hónak megörülve hógolyózni kezdtek a Boszporusz parti nagyváros ázsiai részén fekvő Yeldegirmeni negyedben.

A csoport egyik tagja egy hógolyóval véletlenül eltalálta egy fűszerbolt kirakatát, mire egy feldühödött férfi kirontott az üzletből és baseball ütővel, majd amikor azt elvették tőle, késsel támadt rá a társaságra. Köklü éppen felsegítette a földről az egyik barátját, amikor a bolttulajdonos szíven szúrta.

Az újságírót azonnal kórházba szállították, később azonban belehalt a sérüléseibe. A nehezen kezelhető, problémás személyiségként ismert kereskedőt a rendőrség őrizetbe vette.

Az áldozat hozzátartozói "gyűlölet-bűncselekménynek" minősítették a történteket, a társaság ugyanis a hógolyócsatát megelőzően egy kormányellenes tüntetésen vett részt a közelben.

Egy civil szervezet Recep Tayyip Erdogan török elnököt is felelőssé tette az incidensért, aki korábban arra szólította fel a bolttulajdonosokat, hogy "szükség esetén" járjanak el a rendőrséghez hasonlóan.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×