INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Porosenko: az orosz feltételek egy része elfogadhatatlan

InfoRádió / MTI
A minszki csúcstalálkozó résztvevői csütörtök reggel az orosz elnök kivételével visszatértek a tárgyalóterembe, Petro Porosenko ukrán államfő pedig újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy "nem tud jó hírekkel szolgálni", és az orosz fél által támasztott feltételek egy része elfogadhatatlan, de van még remény a megállapodásra.

Hírügynökségek néhány perccel korábban jelentették, hogy a minszki tárgyalások már véget értek, majd az immár háromoldalú (ukrán-német-francia) megbeszélések folytatásáról adtak hírt. A dpa hírügynökség szerint a több mint 13 órája zajló egyeztetések hamarosan véget érnek, de a résztvevők már áttörést értek el a szerda este kezdődött, maratoni megbeszéléseken.

Orosz hírügynökségek és nyugati hírügynökségek szerint a "normandiai négyek" - az orosz, az ukrán és a francia elnök, illetve a német kancellár - tárgyalásaival párhuzamosnak folytak a megbeszélések az úgynevezett kontaktcsoportban is, amelyben Moszkva és Kijev képviselői kívül a kelet-ukrajnai szakadár köztársaságok vezetői is részt vesznek.

A címlapról ajánljuk