eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Német választások - Rogán: történelmi győzelmet aratott a CDU/CSU

Személyesen gratulált Berlinben a német CDU/CSU választási eredményéhez Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, aki az MTI-nek telefonon nyilatkozva történelminek nevezte a konzervatív pártszövetség győzelmét.

A vasárnap esti első mandátumbecslések szerint akár abszolút többséget is szerezhet a győztes CDU/CSU a németországi parlamenti választáson.

A német fővárosban tartózkodó Rogán Antal az MTI-nek hangsúlyozta: a CDU/CSU vasárnap történelmi győzelmet aratott a német újraegyesítés óta.

"Ennek megfelelően nagy öröm számunkra, hogy a CDU/CSU, tehát a német jobboldal a következő német kormánynak is meghatározó ereje marad" - mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, emlékeztetve, hogy a CDU/CSU és a Fidesz is az európai szintű jobbközép politikai párt, az Európai Néppárt tagja.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×