eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Rengeteg az áldozat Bagdadban

Összehangolt robbantásos merényletek sorozatát követték el szerdán reggel Bagdad több, főként síiták lakta kerületében és az iraki főváros szomszédságában; legkevesebb 51 ember életét vesztette és mintegy 150-en megsérültek - közölték rendőrségi és egészségügyi források.

Tízegynéhány gépkocsiba rejtett pokolgép lépett működésbe az iraki főváros különböző pontjain, főként síiták lakta negyedekben, olyan időpontban, amikor az emberek éppen munkába vagy bevásárolni indultak. A célpontok között parkolók, piacok és éttermek is voltak.

A Bagdad északnyugati részén fekvő Kadhimíja kerületben három merényletet is elkövettek: ott két, az út mentén elhelyezett pokolgép és egy öngyilkos merénylő által egy rendőrposzt közelében felrobbantott gépkocsi 10 embert megölt és 27-et megsebesített.

Irakban év eleje óta meredeken nőtt a főként szunnita muzulmán lázadók által elkövetett robbantásos merényletek száma. A terrortámadásokban az év eddigi részében már több mint 3700-an veszítették életüket. Csak júliusban - amely 2008 óta a legvéresebb hónap volt Irakban - több mint ezren haltak meg különböző merényletekben, augusztusban pedig eddig 480-an veszítették életüket.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×