eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Milliárdokat oszt szét Buffett

Öt karitatív szervezet közt 2,6 milliárd dollárnyi vagyont oszt szét idén Warren Buffett amerikai sztárbefektető, a világ harmadik leggazdagabb embere, aki 2006-ban határozta el, hogy idővel teljes vagyonát közhasznú célokra ajánlja fel.

A 82 éves milliárdos hétfőn nevezte meg, hogy mely jótékony célú szervezeteknek adja Berkshire Hathaway nevű befektetési holdingjának újabb jelentős részvénycsomagját. A 600 milliárd forintnyi értékpapír oroszlánrésze - 458 milliárd forintnyi (kereken kétmilliárd dollárnyi) - Bill és Melinda Gates alapítványának jut, a fennmaradó részt pedig három gyermekének jótékonysági szervezete és saját karitatív alapítványa között osztja fel.

Buffett tavaly jelentette be, hogy duplájára növeli a gyermekei, Susan, Howard és Peter alapítványainak juttatott összeget, mivel nagyon elégedett azok tevékenységével.

Warren Buffett vagyonát 61,4 milliárd dollárra becsüli a Bloomberg pénzügyi szolgáltató.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×