eur:
389.18
usd:
363.44
bux:
68161.33
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Snowden újabb országoktól kért menedéket

Az Egyesült Államokban kémkedéssel vádolt Edward Snowden amerikai informatikus újabb hat országtól kért menedéket - közölte pénteken a WikiLeaks kiszivárogtató portál.

Snowden már több mint húsz országnál próbálkozott, de sehonnan nem kapott kedvező választ. A WikiLeaks nem árulta el, hogy most mely államokat vette célba, mert amerikai beavatkozástól tart. Ezzel Evo Morales bolíviai államfő esetére utalt, aki kénytelen volt megszakítania Bécsben az Oroszországtól hazafelé vezető útját, mert a repülőgépe több országtól nem kapott légtérhasználati engedélyt, mert azt hitték, hogy az informatikus a fedélzeten van.

Az amerikai illetékesek nem adnak egyenes választ arra a kérdésre, hogy volt-e olyan információjuk, amely alapján feltételezték, a férfi a gépen van. Az információ forrását az érintett Spanyolország külügyminisztere sem árulta el.

Snowden feltehetőleg továbbra is Moszkvában, a seremetyevói repülőtér tranzit várójában tartózkodik, mert nincs hova mennie. Már 13. napja van ott.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Az MNB több telefonszámának másolásával is telefonálnak ismét csalók magánszemélyeknek, akár a jegybank, akár valamelyik hitelintézet nevében. A beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét szereznék meg, vagy kémprogramot töltetnének le velük. Az MNB és a bankok nem keresnek meg ügyfeleket ilyen ürügyekkel. A megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni - közölte az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×