eur:
389.16
usd:
361.6
bux:
68581.79
2024. május 7. kedd Gizella

Merkel: Egyiptomnak sürgősen vissza kell térnie a demokráciához

A politikai folyamathoz való azonnali visszatérésre, és annak részeként a demokratikus és jogállami rend nagyon gyors helyreállítására szólította fel a német kancellár az egyiptomi belpolitikai konfliktus résztvevőit csütörtökön.

A német kancellár Mesebergben nyilatkozva aggodalmának adott hangot az arab országban zajló fejlemények miatt.

Kétségkívül alapvető változások történnek Egyiptomban, amelyeket azonban "nagy aggodalommal figyelünk" - hangsúlyozta Merkel, és egyúttal arra kérte a feleket, hogy ne alkalmazzanak erőszakot.

Guido Westerwelle német külügyminiszter a demokrácia egyik nagy kudarcának nevezte Mohamed Murszi egyiptomi államfő elmozdítását.

"Egyiptomnak sürgősen vissza kell térnie az alkotmányos rendhez, mert valódi veszély, hogy a demokratikus átmenet iránya teljesen megváltozik. A politikai okból történő letartóztatásokat és a megtorlást mindenáron el kell kerülni. Mindent el kell követni azért, hogy az ország visszatérjen a demokratikus rend útjára" - mondta a német diplomácia vezetője.

Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×