eur:
388.87
usd:
360.73
bux:
68858.44
2024. május 7. kedd Gizella

Tomaj Dénes: Szombaton tetőzhet az ár Bangkokban

Tahifölfön szombatra várják az árhullám tetőzését a fővárosnál.

A bangkoki magyar nagykövet az InfoRádióban azt mondta: az előrejelzésekben 2 méter 65 centiméteres vízállással számolnak, miközben a gátak csak 2 és fél méter magasak. Tomaj Dénes hozzátette: a thaiföldiek homokzsákokkal védekeznek, de ez a folyó teljes bangkoki szakaszán nehéz.

Azt mondta: bár vannak olyan területek, amelyeket már elért a víz Bangkokban, a védvonalak egyelőre bírják a terhelést. A nagykövet hangsúlyozta: a helyi hatóságok a legrosszabb forgatókönyvben azzal számolnak, hogy a thai fővárost 10 centiméter és 1 méter közötti víz önti el, de evakuálásra ebben az esetben sem kell számítani.

Közölte: a bangkoki nemzetközi repülőtér működik, és a szakemberek szerint a későbbiekben sem kell bezárni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Csapást szenvedett az orosz logisztika, beiktatták Vlagyimir Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, beiktatták Vlagyimir Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatták be Vlagyimir Putyin orosz elnököt újabb hat évre. Két orosz ügynök merényletet tervezett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ellen. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×