eur:
389.51
usd:
362.4
bux:
68657.92
2024. május 8. szerda Mihály

Az erős frank miatt nem mennek Svájcba a turisták

Júliusban az egy évvel korábbihoz képest 4 százalékkal csökkent a svájci hotelekben eltöltött vendégéjszakák száma; elsősorban az európai turistákat riasztotta el a rekorderős frank és az esős időjárás.

Az európai látogatók 8,8 százalékkal voltak kevesebben, a német turisták száma 12 százalékkal, a hollandoké 14 százalékkal esett vissza, de az olaszok és franciák száma is csökkent.

  Agazdaságilag erős felzárkózó országokból érkező látogatók száma ugyanakkor jelentősen nőtt júliusban: az orosz turisták svájci szállodákban töltött vendégéjszakáinak száma 9,2 százalékkal, az indiaiaké 16 százalékkal, míg a kínaiaké 61 százalékkal emelkedett

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Berobbanhat a használtautó-piac a következő hónapokban

Berobbanhat a használtautó-piac a következő hónapokban

A Datahouse adatai alapján az idei első negyedévben jelentősen növekedett a hazai használtautó-piac. 2024 első negyedévében havonta átlagosan 75.400 használt autót adtak el. Ez 13%-kal nagyobb használtautó-értékesítési volument jelent, mint az előző év azonos időszakában. Szakértők szerint a következő hónapokban további ugrás várható, aminek egyrészt a magánvásárlók rég látott aktivitása, másrészt a kedvezőbb hitelkörnyezet és a tavalyinál alacsonyabb kamatszint is megágyazhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×