eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Változott bármi Obama elnöksége alatt?

Az amerikaiak bő harmada szerint javultak az etnikai kapcsolatok Barack Obama elnöksége alatt - derült ki Gallup kutatásából. A választásokat követően még hetven százalék jósolt pozitív változást.

A Gallup közvélemény-kutató szerint csökken azon amerikaiak aránya, akik úgy látják, hogy Obama elnök munkájának köszönhetően javultak az etnikai kapcsolatok az országban. A 2011. augusztusi lekérdezés szerint 35 százalék véli úgy, hogy javult a helyzet Obama beiktatása óta, 23 százalék szerint rosszabb lett, 41 százalék szerint nem változott.

Legutóbb 2009-ben vizsgálta ugyanezt a kérdést a kutatócég, akkor 41 százalék foglalt állást a javulás mellett, 22 százalék ennek ellenkezőjét vallotta, és 35 százalék vélekedett úgy, hogy nem változott - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

Az elnök 2008-as megválasztását követő napon készített felmérés során az amerikaiak 70 százaléka számított arra, hogy az elnöki terminus alatt jelentősen javulnak az etnikai kapcsolatok. Bár bekövetkezett javulást kevesebben érzékelnek, "Amerika" még mindig optimista: 52 százalék gondolja úgy, hogy az elnök hivatali idejét követően is érezhető lesz Obama tevékenységének köszönhetően pozitív változás.

A Gallup a kutatást Martin Luther King Jr. híres beszédének emléknapja alkalmából készítette, illetve hozta nyilvánosságra. A "Van egy álmom..." 1963. augusztus 28-án hangzott el.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×