eur:
389.66
usd:
362.58
bux:
68688.75
2024. május 8. szerda Mihály

Tojással dobálták meg a brit miniszterelnök-helyettest

Kék festékkel töltött tojást hajított egy elégedetlen egyetemista Nick Clegg brit miniszterelnök-helyettesre csütörtök este Glasgowban.

A tojás eltalálta a politikust, így festékes lett az arca és a zakója is.

"Nicknek három tíz év alatti gyereke van, így nem ijed meg egy kis festéktől" - mondta a politikus szóvivője.

A rendőrség őrizetbe vette a támadót, a glasgow-i egyetem 22 éves diákját, aki azzal indokolta tettét, hogy tiltakozását akarta kifejezni az ellen, hogy a Liberális Demokraták tavaly kormánykoalícióra léptek a Konzervatív Párttal.

Clegg a Liberális Demokraták vezetője. Glasgowban pártja aktivistáival találkozott, s Willie Rennie-vel, a Liberális Demokraták skóciai vezetőjével éppen a rendezvény helyszínére sétált, amikor a tojástámadás érte.

A politikus nem különösebben jött zavarba. Megmosta arcát, kicsit megtisztogatta zakóját, majd elmondta beszédét a pártaktivisták előtt.

"Ezek a dolgok előfordulnak. Nem történt semmi" - mondta egy skóciai rádiónak később.

A kék színnel azonosítják hagyományosan a Konzervatív Pártot, amely 70 év után először tavaly alakított kormányt a Clegg vezette Liberális Demokratákkal. A pártban ez sok mindenkinek nem tetszett, a legradikálisabb libdemek körében a "Szégyen, hogy bekékültetek" (Shame On You For Turning Blue) jelszó dívott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×