eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Breiviknek volt egy másik pokolgépe is

A norvégiai kettős merénylet tettese, Anders Behring Breivik elkészített egy második pokolgépet is, amely nagyobb volt, mint amelyet Oslo belvárosában felrobbantott - közölte szerdán este az NRK norvég köztelevízió.

Az adó anonim katonai forrásokra hivatkozva jelentette, hogy az egy-másfél tonnás robbanó eszköz Breivik Oslótól 140 kilométerre északra lévő bérelt farmján volt, bevetésre előkészítve.

Az Oslóban július 22-én felrobbantott szerkezet "csak" mintegy 850 kilogrammot nyomott a szakértők becslései szerint, és nyolc embert ölt meg a kormányzati központban. A rendőrség nem kommentálta a tévében elhangzottakat. Július 27-én azonban már bejelentette, hogy robbanóanyagot talált és semmisített meg az elszigetelt tanyán, de nem részletezte, hogy mire bukkant, és milyen készültségi állapotban.

Breivik hosszú időn át tervezett merényleteket, és több hete bérelte a tanyát azt állítván, hogy zöldséget akar termeszteni. Ezzel fedezte a műtrágyavásárlást, hogy ne kerüljön gyanúba. Az illetékes hatóságok kimutatása szerint május elején hat tonna olyan műtrágyát szállítottak neki, amely alkalmas robbanóanyag készítésére.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×