eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A szíriai elnök nem enged

A szíriai elnök kedden leszögezte, hogy kormányzata nem enged, és folytatja az általa terroristának minősített ellenzékiek üldözését.

Bassár el-Aszad ezt a Damaszkuszba látogató török külügyminiszter előtt jelentette ki, akivel több mint két órán át tárgyalt az országában zajló eseményekről. Ahmet Davutoglu a török kormány nevében "komoly figyelmeztetést" intézett a szíriai vezetéshez, és a vérontás leállítását követelte.

"Szíria nem fog habozni a fegyveres terrorista csoportok üldözésekor, és meg fogja védeni az ország stabilitását, az állampolgárok biztonságát" - jelentette ki az elnök a hivatalos szíriai hírügynökség szerint. Aszad ugyanakkor azt hangoztatta, hogy eltökélt az átfogó reform végrehajtásában.

Ankara egyik legnagyobb félelme ma az, hogy a határon átözönlő szíriai menekültek közé kurd szeparatisták vegyülnek. Sajtójelentések szerint a kormány azt fontolgatja, hogy katonasága felhasználásával szűrő övezetet hoz létre szíriai területen.

Damaszkuszban kedden bejelentették, hogy elhunyt az egészségi okokból előző nap leváltott Ali Habib Mahmúd védelmi miniszter. A halál oka hosszú ideje tartó betegség - közölte az állami televízió.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×