eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Egyre több amerikai online néz videót

Egyre több amerikai online néz videót a szélessávú internethez és a mobiltelefon-hálózatokhoz való hozzájutás javulása következtében.

Májusban az amerikaiak 77 százalékának volt internetkapcsolata és nézett videókat a YouTube és a Vimeo videomegosztó portálokon a tavalyi 66 százalékkal és az öt évvel ezelőtti 33 százalékkal szemben a Pew Research Center közvéleménykutató intézet felmérése szerint.

A felnőtt netezők közül 28 százalék látogat naponta a videomegosztó portálokra a 2010-es 23 százalék helyett.

"A szélessávú internet és a telefonhálózatok javulásának köszönhetően az online videózás az egyik legnépszerűbb internetes tevékenység lett" - közölte Kathleen Moore, a felmérés szerzője.

"Az emberek különböző okokból látogatnak ezekre a portálokra: nevetni, tanulni, a népi kultúra műveit nézegetni vagy tájékozódni" - mondta Moore.

A videomegosztó portálok a társas élet fórumai: az emberek szavaznak, kommentálnak és megosztják a videóikat.

A YouTubenak naponta több mint 3 milliárd látogatója van a Google adatai szerint. A cég becslése szerint percentként 48 órányi videofelvételt töltenek le.

A mobiltelefon-tulajdonosok 34 százaléka készít videofelvételt a készülékkel, 26 százalékuk néz videókat és 22 százalékuk teszi fel a felvételt a netre.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×