eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel

Robbanások rázták meg Mumbait - több tucat halott

Három robbanás történt szerdán India üzleti fővárosában, az óceán partján lévő Mumbaiban - közölte a helyi rendőrség.

A BBC szerint három helyszínen, egy bazárnál, az Operánál és a város déli részén, Dadarban robbantottak. Nyolcan meghaltak, legalább százan megsérültek.

Pritviraj Csavan, Maharashtra állam kormányfője azt mondta: húsz a halálos áldozat, Palaniappan Csidambaram, a központi kormány belügyminisztere pedig azt mondta, hogy számuk még emelkedhet.

A miniszter szerint abból, hogy a robbanások gyors egymásutánban, láthatóan összehangoltan következtek be, arra következtetnek, hogy terrortámadás történt.

Az egyik robbanás a nagyváros központjának zsúfolt, Dadar nevű negyedében történt, kettő pedig kilométerekre onnan, Mumbai déli részén, egy üzleti negyedben és egy híres ékszerpiacon. Tíz perc alatt következtek be, este hét óra előtt, amikor mindhárom helyszínen nagy a forgalom, sok a munkából hazafelé tartó ember.

Ha bebizonyosodik, hogy valóban terroristák robbantottak, akkor ez lesz az első komoly támadás Mumbaiban azóta, hogy 2008-ban pakisztáni bázisukról elindult szélsőségesek összehangolt támadássorozatot hajtottak végre két luxusszálloda, egy zsidó közösségi központ és egy forgalmas pályaudvar ellen, és csaknem százhetven embert megöltek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 20. 20:04
×
×
×
×