eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Besokalltak a franciák: Elég a DSK-ügyből

Elegük lett a franciáknak Dominique Strauss-Kahn ügyéből: nyolcvan százalékuk szerint a média túl sokat foglalkozik a Nemzetközi Valutalap (IMF) nemi erőszakkal megvádolt volt vezérigazgatójának New York-i büntetőügyével, és 61 százalékuk nem szeretné, ha a szocialista politikus elnökjelöltként vagy aktív politikusként térne vissza Franciaországba - derül ki egy kedden nyilvánosságra hozott felmérésből.

"Függetlenül attól, hogy mi történt a szállodaszobában, a nőkhöz, illetve a pénzhez való viszonya miatt Strauss-Kahn elsősorban a szocialista választók szemében alkalmatlanná vált az azonnali politikai szerepvállalásra" - hangsúlyozta Brice Teinturier, a felmérést végző Ipsos közvélemény-kutatóintézet részéről.

Két hónappal ezelőtti letartóztatását követően a franciák azt remélték, hogy amennyiben a sokáig a legnépszerűbbnek számító francia baloldali politikus tisztázza magát a New York-i bíróság előtt, elnökjelöltként tér vissza a francia politikai életbe. A mostani felmérés viszont azt mutatja, hogy Strauss-Kahn politikai karrierjének egyelőre akkor is vége, ha a manhattani ügyészség az augusztus 1-jére halasztott újabb bírósági meghallgatáson - a sértett szavahihetőségének kétségbe vonása miatt - ejti a vádakat.

Ha a szocialista politikus elindulna a baloldali elnökjelöltségért októberben rendezendő előválasztáson, a megkérdezettek alig 31, a baloldali szavazóknak pedig 38 százaléka szeretné, hogy ő nyerje meg azt.

A franciák 55 százaléka azt sem szeretné, hogy Strauss-Kahn aktív szerepet játsszon az elnökválasztási kampányban a baloldali jelölt támogatójaként. Ötvenhárom százalékuk azt sem venné jónéven, ha a volt IMF-vezér jelentős kormányzati tisztséget töltene be abban az esetben, ha 2012-ben a baloldal nyerné meg az elnökválasztást és azt követő nemzetgyűlési választásokat.

Az utóbbi két pontban még a baloldali választók is megosztottak: csak 51 százalékuk adna aktív szerepet a politikusnak a kampányban (47 százalékuk viszont nem), és 50 százalékuk látná viszont szívesen miniszterként (46 százalékuk viszont nem).

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×