eur:
389.85
usd:
365.04
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Százezrek a római Szent Péter téren

Zarándokok százezrei várakoznak a római Szent Péter téren a néhai II. János Pál pápa boldoggá avatási szertartására. Ekkora tömeg 2005-ben II. János Pál temetésén volt legutóbb a téren. Sokan jöttek Lengyelországból, a néhai katolikus egyházfő szülőhazájából.

Éjjel kettőkor már az Angyalvárig állt a tömeg, a Szent Péter teret a tervezett reggel fel hatnál jóval korábban megnyitották a zarándokok előtt, akik az elsők között akartak a mai boldoggá avatási szentmisére. A szertartáson más magas rangú vendégek mellett részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány több tagja is. II. János Pál pápára szombat éjszaka a Circus Maximusban tartott virrasztással emlékeztek.

A vatikáni program szerint tíz óra előtt pár perccel a XVI. Benedek pápa vezette körmenet lép ki a Vatikán bronzkapuján és keresztül halad a Szent Péter téren egészen a bazilika lépcsőin felállított szabadtéri oltárig. A boldoggá avatási szentmisét a pápa a bíborosokkal koncelebrálja. A szertartás után elsőként a pápa és a bíborosok járulnak II. János Pálnak a bazilika főoltáránál elhelyezett koporsója elé, majd a magas rangú vendégek, püspökök és a hívők következnek, akik holnap este hét óráig róhatják le kegyeletüket a boldoggá avatott egyházfő koporsója előtt.

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Úgy ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság az adórendszerek teljes átalakítására. A javaslatok többek között magukban foglalják a rendszeres ingatlanadók bevezetését vagy a már meglévők növelését és a munkaadói terhek csökkentését, különösen az alacsony jövedelemű adófizetők esetében. Az ajánlások célja a zöld átmenet elősegítése, a Covid19-világjárvány gazdasági hatásainak enyhítése, a gazdasági felépülés fenntartása, valamint a magas energiaárak hatásainak kezelése volt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×