eur:
394.02
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Horgos: őrizetbe vettek egy feltételezett terroristát

A szerbiai rendőrség őrizetbe vett két ember pénteken a horgosi határátkelő állomáson. Egyikükről azt gyanítják, hogy egy török iszlamista szervezet tagja, akit az ankarai rendőrség köröz.

Ivica Dacic szerb belügyminiszter közölte, hogy ellenőrzés céljából átadták a török rendőrségnek a két őrizetbe vett személy digitális ujjlenyomatait és feltehetően hamis dokumentumaik fénymásolatát.

"Várjuk a választ, amelyből ki kell derülnie, hogy valóban a török rendőrség által körözött személyről van-e szó" - mondta Dacic a Tanjug szerb hírügynökség jelentése szerint.

Horgos a Magyarország felé vezető legforgalmasabb szerbiai közúti határátkelőhely, a magyar Röszkével átellenes oldalon fekszik.

A szerb tájékoztatás szerint az Interpol belgrádi és ankarai irodája közötti együttműködésnek köszönhetően sikerült őrizetbe venni a gyanús személyt.

Ha a szerb rendőrök valóban a török Hezbollah körözött tagját fogták el, úgy egy Törökországban terrorizmus vádjával életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt személy akadt horogra. A másik őrizetbe vett emberről nem közöltek semmit a szerb hatóságok.

A török Hezbollah egy iszlamista csoport, amelynek nincs ismert kapcsolata az azonos nevű libanoni szervezettel. Az Ankara által terroristának tekintett csoport az 1990-es években a többségében kurdok lakta Délkelet-Törökországban volt aktív, és a célja egy fundamentalista rendszer megteremtése volt. Az idei év elején több vezetője szabadlábra került annak az új törvénynek az alapján, amely kimondta, hogy bírósági ítélet nélkül tilos börtönben tartani gyanúsítottakat tíz évnél tovább.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×