eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Ezrek tüntetnek Szíriában a korrupció ellen

Országszerte több ezren vonultak fel Szíriában a pénteki imát követően Bassár el-Aszad elnök távozását követelve. A fővárosban a biztonsági erők könnygázt vetettek be a tömeg feloszlatására.

Szemtanúk elmondása szerint a közel-keleti ország északkeleti részén található Kamisliben öt-hatezren gyűlhettek össze, és emelték fel hangjukat a korrupció ellen. A dél-szíriai Deraaban, ahonnan öt héttel ezelőtt elindult a tüntetéshullám, az utcára vonuló emberek a "rezsim megdöntésére" szólítottak fel. Damaszkusz történelmi negyedében, Midanban a hatóságok könnygázzal léptek fel a demonstrálók ellen.

Az országos tüntetéseket annak dacára is megtartották, hogy a szíriai államfő csütörtökön aláírta a csaknem ötven éve érvényben lévő szükségállapot megszüntetését kimondó törvényt, teljesítve ezzel a kormányellenes tüntetők egyik legfőbb követelését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 12. 19:26
×
×
×
×