eur:
401.44
usd:
365.91
bux:
73411.75
2024. október 7. hétfő Amália

Enyhítené a szlovák államnyelvtörvényt az EBESZ főbiztosa

Az EBESZ főbiztosa azt szeretné, ha a szlovákiai államnyelvtörvényből teljes mértékben törölnék a pénzbüntetés lehetőségét. Knut Vollebaek úgy látja, hogy a magyar állampolgársági törvény, illetve az arra adott szlovák reagálás nem használt a két ország kapcsolatainak.

"Ilyen esetekben ezek nem kívánatosak, mert nem segítik elő a nemzetek közti általános megértést és a társadalom összetartását" - jelentette ki Knut Vollebaek, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) kisebbségügyi főbiztosa azt követően, hogy szerdán délután Pozsonyban találkozott Daniel Krajcer szlovák kulturális miniszterrel.

Vollebaek üdvözölte, hogy a szlovák kormány által a nyelvtörvényben jóváhagyott változásokra a magyar kormány pozitívan reagált. "Remélem, hogy ez elősegíti a két ország közötti kapcsolatok javítását" - jegyezte meg a főbiztos.

Knut Vollebaek úgy látja, hogy a magyar állampolgársági törvény, illetve az arra adott szlovák reagálás nem használt a két ország kapcsolatainak.

"A magyar törvény olyan aggodalmakat válthatott ki, hogy beavatkoznak a Szlovák Köztársaság jogrendszerébe. A szlovák reagálás is elhamarkodott volt, és nem nyújtott jövőképet az országok közötti jó viszonynak" - mondta újságíróknak a főbiztos Pozsonyban, miután tárgyalt Rudolf Chmel kisebbségügyi miniszterelnök-helyettessel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 20:46
2024. október 6. 20:16
×
×
×
×