eur:
388.68
usd:
361.67
bux:
0
2024. május 9. csütörtök Gergely

Obama és Medvegyev meglepett egy hamburgerest

Gazdasági témákról és a látványosan javuló kétoldalú diplomáciai kapcsolatokról tárgyalt csütörtökön Barack Obama amerikai és Dmitrij Medvegyev orosz elnök a washingtoni Fehér Házban. A politikusok a megbeszélések után rajtaütésszerűen beugrottak egy helyi hamburgereshez is.

Most hetedszer találkozott Obama elnöki megbízatása óta az orosz és az amerikai elnök. Az ovális irodában tartott megbeszélésen részt vett Hillary Clinton külügyminiszter is.

A két politikus együtt tölti a délután jó részét. Ezalatt ellátogatnak az amerikai kereskedelmi kamarába, majd közös sajtótájékoztatót tartanak.

A fehér házi megbeszélés után Obama és Medvegyev meglepetésre beugrott ebédelni egy Washington melletti hamburgersütőhöz, ahol a vendégek megéljenezték őket.

Címlapról ajánljuk

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
A Győzelem napjára készül Moszkva, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

A Győzelem napjára készül Moszkva, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Hagyományosan május 9-én, csütörtökön tartják a Győzelem napi megemlékezéseket Oroszországban, amikor a náci Németország fölötti második világháborús győzelmet ünneplik. Moszkvában megtartják a szokásos katonai felvonulást, és beszédet mond Vlagyimir Putyin orosz elnök. Ukrajna az idén először május 8-án tartotta a második világháborús győzelem napját, ahogy a nyugati országokban jellemző. Vélhetően ukrán dróntámadás ért egy orosz olajfinomítót a Krasznodari területen, több tároló megsérült.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×