eur:
388.56
usd:
362.03
bux:
69067.72
2024. május 9. csütörtök Gergely

Moldova felszólította Oroszországot a katonái kivonására

Moldova felszólította Oroszországot, hogy vonja ki katonáit az ország keleti, szeparatista területéről, ahol majd két évtizede állomásoznak.

Mihai Ghimpu ügyvezető államfő közölte, hogy a csapatoknak "előfeltételek nélkül, sürgősen és ellenőrizhetően" távozniuk kell a Dnyeszter mellékéről.

A Dnyeszter menti köztársaságnak nevezett terület oroszajkú lakói a Szovjetunió felbomlása után háborút vívtak az önrendelkezésért, és azóta sem vetik alá magukat a chisinaui kormánynak.

Először fordult elő, hogy egy moldovai vezető nyíltan felszólította Oroszországot csapatainak kivonására.

Címlapról ajánljuk
Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Magyarországnak még három EU-tagállamot maga álláspontja mellé kell állítania, ha meg akarja akadályozni Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöki jelölését - mondta az InfoRádióban Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének munkatársa.

Budapesten tárgyal a kínai elnök

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Kiderült: mindenki ráugrott a mesterséges intelligenciára a régiónkban

Kiderült: mindenki ráugrott a mesterséges intelligenciára a régiónkban

Közép-Európában már minden harmadik szervezetnek közvetlen tapasztalata van a generatív mesterséges intelligenciával, és mindössze a vállalatok négy százaléka várja passzívan, hogy a versenytársak tegyék meg az első lépést. A régióban négyből három pénzügyi vezető (73%) véli úgy, hogy az AI fontos a vállalatuk stratégiája szempontjából. A Deloitte CFO felmérése szerint a megkérdezett pénzügyi vezetők fele költségcsökkentést vár a mesterséges intelligencia bevezetésétől. A banki AI alkalmazásokról a Portfolio Financial IT rendezvényén kiemelten lesz szó. Regisztráció és részletek itt! 

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×