eur:
388.48
usd:
361.81
bux:
68985.22
2024. május 9. csütörtök Gergely

A svédek szerint új korszak kezdetét jelenti a Lisszaboni Szerződés

Új korszak kezdeteként méltatta az Európai Unió új reformszerződésének, a Lisszaboni Szerződésnek mai életbe lépését a közösség soros elnökségét betöltő Svédország.

Fredrik Reinfeldt miniszterelnök nyilatkozatában úgy fogalmazott: december elseje az első napja egy hatékonyabb, korszerűbb és demokratikusabb uniónak. Hozzátette: mindennek legfőbb haszonélvezői az uniós tagországok lakói lesznek.

Üdvözölte a reformszerződést az Európai Bizottság is, amely szerint a dokumentum a polgárokat, a lakosságot helyezi az európai integráció középpontjába. Az Európai Parlament új honlapot hozott létre a szerződés ismertetésére. A most hatályba lépett Lisszaboni Szerződés korszerűsíti a helyenként eddig még hat tagországra szabottan működő intézményrendszert, és beemeli az uniós tagországok kötelezettségei közé az alapjogi chartában foglaltak teljesítését.

Címlapról ajánljuk

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×