INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Bajnai Gordon befektetőkkel találkozott New Yorkban

InfoRádió / MTI
Bajnai Gordon miniszterelnök befektetőkkel találkozott helyi idő szerint vasárnap este New Yorkban, ahová aznap érkezett az ENSZ-közgyűlés őszi ülésszaka alkalmából.

A miniszterelnököt ötnapos New York-i látogatásának második napján, hétfőn fogadja Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár. Az előzetes tájékoztatás szerint eszmét cserélnek a globális pénzügyi és gazdasági válság hatásairól, az éghajlatváltozás világméretű kihívásairól, valamint a nyugat-balkáni térség és Afganisztán regionális biztonságpolitikai kérdéseiről.

A kormányfő ki fog térni Magyarország emberi jogi célkitűzéseire, tájékoztatást ad a Budapesti Népirtás Megelőzési Központ létrehozásának menetéről.

Bajnai Gordon hétfőn találkozik a New York-i üzleti élet képviselőivel is, továbbá Soros György üzletemberrel és Nancy Brinker volt budapesti amerikai nagykövettel. Ugyancsak találkozik a New York-i magyar értelmiség képviselőivel és magyar szervezetek vezetőivel és ellátogat a The Wall Street Journal üzleti napilap szerkesztőségébe.

A miniszterelnök kedden részt vesz az ENSZ-főtitkár által kezdeményezett klímavédelmi csúcstalálkozón, amelyen több mint 100 állam- és kormányfő lesz jelen; felszólal a kiotói jegyzőkönyv meghosszabbításával kapcsolatos kerekasztal-beszélgetésen. Szerdán részt vesz az ENSZ Közgyűlésének 64. ülésszaka általános vitájának megnyitóján.

A címlapról ajánljuk