eur:
389.95
usd:
363.88
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Washington kész a közvetlen párbeszédre Észak-Koreával

Az amerikai külügyminisztérium közölte pénteken, hogy Washington kész kétoldalú közvetlen tárgyalásokat folytatni Észak-Koreával, hogy visszaterelje a sztálinista országot az atomprogramjával kapcsolatos hatoldalú párbeszédhez.

"Készek vagyunk kétoldalú tárgyalásokat kezdeni Észak-Koreával. (...) Ha egy kétoldalú megbeszélés visszavezet minket a hatoldalú folyamathoz, miért ne tennénk?" - közölte P.J. Crowley amerikai külügyi szóvivő, s hozzátette, hogy egyelőre nem tudni, mikor és hol kerül sor az amerikai-észak-koreai eszmecserére.

Phenjan régóta törekszik magas szintű tárgyalásokra Washingtonnal atomprogramjáról és más kérdésekről, így remélve javítani nemzetközi megítélésén.

Washington eddig azt hangoztatta, hogy hajlandó kétoldalú megbeszélésekre Phenjannal, de csak a hatoldalú tárgyalások keretein belül, amelyeken rajtuk kívül Dél-Korea, Japán, Kína és Oroszország vesz részt. A hatoldalú tárgyalások a tavalyi év végén szakadtak meg, miután Phenjan "halottnak" minősítette a folyamatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×