eur:
400.81
usd:
366.41
bux:
74213.32
2024. október 11. péntek Brigitta

Mianmarban véget értek a harcok

Mianmarban a hatóságok szerint véget értek a harcok a biztonsági erők és egy helyi lázadócsoport között az ország északi részében. Az állami televízió tájékoztatása szerint az összecsapásokban 24 rendőr és nyolc lázadó meghalt.

Nem sokkal korábban lázadók százai menekültek át Kína területére. A harcok csütörtökön újultak ki Mianmarban egy határ menti területen. Egy washingtoni székhelyű szervezet szerint az összecsapások azután kezdődtek, hogy a helyi hadsereg több száz katonát vezényelt a han kínaiak által lakott Kokangba, hogy kutassák át a térséget ellenőrző lázadócsoport vezetőjének házát.

Az ENSZ és Kína szerint 30 ezer ember menekült át a határ kínai oldalára az összecsapások miatt, őket átmeneti táborokban helyezték el a kínai hatóságok.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor péntek reggel: a szerdai strasbourgi vita "rock and roll" volt

Interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak péntek reggel. Szerinte Strasbourgban annak a bejelentése történt meg szerdán, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt, és azt is megmondták, ki vezesse. De Orbán Viktor bejelentette "az ellenállást". Meghirdette a 2025-ben reményei szerint 3-6 százalékos gazdasági növekedést szavatoló gazdasági stratégiát, 3 elemet fel is fedett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 11. 11:37
×
×
×
×