eur:
401.36
usd:
366.83
bux:
74264.68
2024. október 11. péntek Brigitta

Elhunyt Ted Kennedy

Elhunyt Edward Kennedy massachusettsi szenátor; a leghíresebb amerikai politikusdinasztia tagja 77 éves korában, agydaganat következtében vesztette életét - jelentette be a családja.

A család közleményében köszönetet mondott mindenkinek, aki támogatta és segítette a politikust az elmúlt egy évben, mióta kiderült a betegsége.

A politikusnál tavaly nyáron állapítottak meg rosszindulatú gliómát; azt a tumort nevezik így, amely az agyban fejlődik és nem terjed át más szervre. Bár a betegség lefolyása pácinesekként különbözik, a legjobb esetben sem él a beteg öt évnél tovább.

Kennedyt agyvérzéssel szállították be az egyik bostoni kórházban, és a biposzia eredményeként állapították meg nála az agydaganatot.

A szenátor összeesett Barack Obama elnök beiktatási ünnepségén is, és kórházba szállították. Betegségének rosszabbodása miatt nem vett részt nemrégiben a testvére, Eunice Kennedy Shriver temetésén.

A néhai John F. Kennedy elnök és Robert F. Kennedy öccse 1962 óta volt a Szenátus tagja - méghozzá az egyik legaktívabb és leghatékonyabb törvényhozó; emiatt a "Szenátus oroszlánjának" becézték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×