eur:
389.22
usd:
361.93
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

A nemzetközi közösséget vádolta a szerb államfő egy terrorista támadás kapcsán

Terrorista akciónak minősített egy Dél-Szerbiában rendőröket ért támadást Borisz Tadics szerb államfő pénteken, s a nemzetközi közösséget is felelőssé tette azért, hogy Szerbia és Koszovó határán ilyen eseményekhez vezető helyzet alakult ki.

Csütörtök éjjel, egy óra tájban kézi gránátvetőből rálőttek Bujanovac környékén egy rutinjárőrözést végző rendőrautóra, s a benne ülő két rendőr közül egy súlyosan, egy könnyebben megsebesült.

A szerb elnök pénteken a védelmi és belügyminiszter kíséretében utazott az esemény színhelyére.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 22:00
×
×
×
×