eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
A szél kifordítja egy nő esernyőjét a Széll Kálmán téren 2018. augusztus 26-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Nyakunkon a hódító ciklon - időjárás-jelentés

Jön az esős, szeles idő, de azért az ország észak-keleti részén azonban még kitart a kellemes, napos idő.

Az európai kontinenst egy hullámzó frontrendszer szeli ketté, amely mentén változékony, csapadékos időjárás tapasztalható. Németországból, Nyugat-Franciaországból, illetve az Alpok térségéből kiadós csapadékmennyiségekről érkezik jelentés.

Délre, a mediterrán térség nyugati részén egy anticiklon uralkodik, ott sok napsütés és száraz idő a jellemző. A hőmérsékleti maximumok az Ibériai-félsziget nagy részén többnyire 25 fok felett, míg Sevilla környékén 35 fok körül alakulnak.

A kontinens keleti felén egy anticiklon húzódik, amelynek délnyugati peremén helyezkedik el a Kárpát-medence, azonban egyre inkább a frontálzóna veszi át időjárásunk alakítását.

Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig:

Csütörtökön északkeleten még napos, gomolyfelhős idő valószínű, míg másutt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az ország vastagabb felhőtakaróval borított délnyugati felén napközben többfelé, több hullámban valószínű eső, zápor.

Hazánk döntő részén élénk lesz a délkeleti, keleti szél, amit szerdán a Szeged-Győr tengely mentén, csütörtökön pedig már másutt is erős lökések kísérhetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×