eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Calgary, Alberta. Canada Dec 5 2019: Person holds an Apple TV remote using the new Disney+ app on a Vizio TV. Disney+ video streaming service will exclusively show Star Wars: Jedi Template Challenge.
Nyitókép: Marvin Samuel Tolentino Pineda

Idén már megelőzheti a streaming a hagyományos tévé-előfizetéseket

A verseny már évek óta zajlik a kábeltévé és a streaming-szolgáltatók között, azonban a friss jelentések szerint trónfosztás van kilátásban.

A The Hollywood Reporter szerint nagy változás állhat be a televíziózás történelmében 2024-ben: az előrejelzések szerint a streamingszolgáltatások idén megelőzik a hagyományos fizetős tévé-előfizetéseket, és elérik a 17,3 milliárd dolláros (nagyjából 6205 milliárd forint) bevételt - írja az Origo.

A növekedés nem feltétlenül a több előfizetőnek, hanem a szolgáltatási árak emelkedésének és a több hirdetésnek köszönhető.

A streaming-platformok igen nagy húzóerővel rendelkező címeket termeltek ki az elmúlt években, például a Netflix gondozásában készült Stranger Things és a szintén nagy sikert arató Wednesday. Az HBO is növelte követőtáborát a Trónok Harcával és a Last of Us-szal, az Amazon Prime Video a The Boys-zal tartja izgalomban nézőit, a Disney+ pedig az egyre sűrűbben érkező Star Wars és Marvel tartalmakkal.

Az Ampere Analysis által kiadott jelentés szerint a streamingszolgáltatások 2024-ben vélhetően mérföldkőhöz érkeznek, és megelőzik a rendszeres tévé-előfizetéseket.

A lap azt írja, a negyedéves előrejelzések alapján a streamingszolgáltatások összesen 17,3 milliárd dollár bevételt fognak hozni 2024 harmadik negyedévében, ami meghaladja az Egyesült Államokban a fizetős televíziózás 16,7 milliárd dolláros (nagyjából 5989 milliárd forint) előrejelzését. A Screen Rant értesülése szerint szintén ez a jelentés azt jósolja, hogy a fizetős televíziózás bevételi értéke 2028-ra a 2017-es érték felére fog csökkenni.

A streamingen belül a sportesemények új piacnak számítanak, ezért a Disney, a Fox és a Warner Bros összefog a sportstreaming területén. A három nagyvállalat nemrég

azzal az ajánlattal állt elő, hogy közös streamingszolgáltatást indítanak 2024 őszén, amelyben a profi sportligáktól kezdve az egyetemi mérkőzésekig közvetítenek sporteseményeket.

Azonban a streaming az összeállítás szerint nemcsak a televíziót, hanem a mozikat is szorongatja. A koronavírus-járvány felgyorsított bizonyos trendeket, és bár a hazai filmforgalmazók elégedettek voltak a 2023-as látogatószámmal és jegyárbevétellel, a mozik nehezen kelnek versenyre a kedvező havidíjas streaming-csomagokkal.

Címlapról ajánljuk
Fáklyával állunk az alagút végén – új albummal készül Leslie Mándoki

"Fáklyával állunk az alagút végén" – új albummal készül Leslie Mándoki

Új albummal jelentkezik május 10-én a 30 éves Mandoki Soulmates. A lemez a digitális csalások és átverések korszakában a “visszatérés az analóghoz” életérzést hivatott bemutatni, az albumot ugyanis teljesen analóg módon vették fel és állították elő. A dalszövegek a kortárs világválságokat célozzák meg. Az InfoRádió a dalszerző-producer-énekest kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×