eur:
389.79
usd:
359.4
bux:
66369.66
2024. február 26. hétfő Géza
Close up lawyer businessman working or reading lawbook in office workplace for consultant lawyer concept.
Nyitókép: boonchai wedmakawand/Getty Images

Stoptáblát kapott a debreceni akkumulátorgyár-beruházás

Új eljárást kell lefolytatni.

„Szerdán délelőtt a Kúria – az általam képviselt Horváth Nándor László debreceni polgár felülvizsgálati kérelmének helyt adva – megváltoztatta a Debreceni Törvényszék ítéletét és megsemmisítette a vármegyei katasztrófavédelmi hatóságnak a debreceni CATL-beruházásra kiadott engedélyét” – írta közösségi oldalán Schiffer András ügyvéd.

A volt LMP-s politikus hozzátette, hogy a testület álláspontja szerint a Hajdú-Bihar vármegyei katasztrófavédelmi hatóság az engedély kiadásával megsértette a nyilvánosságra vonatkozó szabályokat (kifüggesztés, közmeghallgatás) és ezért új eljárást kell lefolytatnia.

A Hvg.hu emlékezetet, hogy a debreceni akkumulátorgyár a bejelentése pillanatától heves ellenkezést váltott ki a helyiekből. A beruházással kapcsolatos közmeghallgatás botrányba fulladt, majd tüntetést is tartottak ellene, ám a gyár minden engedélyt megkapott, bár most per pillanat katasztrófavédelmi engedélye nincsen.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

A miniszterelnök napirend előtti szónoklatával indult a tavaszi parlamenti félév. Az első ülésen választanak új köztársasági elnököt és hagyhatják jóvá a honatyák Svédország NATO-csatlakozásának magyar támogatását. Tartson velünk, az eseményeket folyamatosan közvetítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×