eur:
387.87
usd:
358.29
bux:
66185.37
2024. február 23. péntek Alfréd
A Magyar Földgáztároló Zrt. zsanai földalatti tárolótelepe 2014. november 3-án. A telepen tartott sajtótájékoztatón a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) vezérigazgatója bejelentette, hogy nem lesz probléma a gázellátással az idén, gázkorlátozásra sem kell számítani.
Nyitókép: Rosta Tibor

Nagyot kaszált az állam az MVM-en

A vállalat 309 milliárd forint összegű osztalékelőleget fizet az államnak.

A kifizetést a közlemény szerint csütörtökig teljesítik - közölték a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A döntést az MVM-csoport stabil pozíciójával és jó eredményeivel magyarázták, hozzátéve, hogy a társaság a szeptemberben közölt beszámolója alapján az idei első fél évben 209 milliárd forint adózott eredményt ért el.

A közlemény szerint a kedvező adatok elsősorban a külföldi versenypiaci szegmens eredményének köszönhetők.

Az MVM Zrt. részvényeit teljes egészében a magyar állam birtokolja. A tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket az Energiaügyi Minisztérium (EM) gyakorolja 2022. december 1-jétől. A cég tavaly 72,7 milliárd forint adózott eredménnyel, egy évvel korábban 1,1 milliárd forint veszteséggel zárt. Árbevételét közben 2774 milliárd forintról 7648 milliárdra növelte.

Címlapról ajánljuk
Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

A kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik köztársasági elnöknek. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP korábbi frakcióvezetője az államfőjelölt kiválasztásának a szempontjairól, a leendő elnök erényeiről és hiányosságairól, valamint a nemzet egységének a kifejezéséről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×