eur:
389.35
usd:
362.74
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A Magyar Földgáztároló Zrt. zsanai földalatti tárolótelepe 2014. november 3-án. A telepen tartott sajtótájékoztatón a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) vezérigazgatója bejelentette, hogy nem lesz probléma a gázellátással az idén, gázkorlátozásra sem kell számítani.
Nyitókép: Rosta Tibor

Nagyot kaszált az állam az MVM-en

A vállalat 309 milliárd forint összegű osztalékelőleget fizet az államnak.

A kifizetést a közlemény szerint csütörtökig teljesítik - közölték a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A döntést az MVM-csoport stabil pozíciójával és jó eredményeivel magyarázták, hozzátéve, hogy a társaság a szeptemberben közölt beszámolója alapján az idei első fél évben 209 milliárd forint adózott eredményt ért el.

A közlemény szerint a kedvező adatok elsősorban a külföldi versenypiaci szegmens eredményének köszönhetők.

Az MVM Zrt. részvényeit teljes egészében a magyar állam birtokolja. A tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket az Energiaügyi Minisztérium (EM) gyakorolja 2022. december 1-jétől. A cég tavaly 72,7 milliárd forint adózott eredménnyel, egy évvel korábban 1,1 milliárd forint veszteséggel zárt. Árbevételét közben 2774 milliárd forintról 7648 milliárdra növelte.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×