eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Kimaradhat egy másodállású vállalkozóknak kellemetlen rész az adócsomagból

Lapértesülés szerint kimarad az adócsomagból az a passzus is, amely a realizált bevételtől függetlenül kötelező járulékfizetést írt volna elő 2025-től a másodállású vállalkozóknak.

A minimálbér 30 százaléka után (úgynevezett diktált járulékalap) kellett volna az érintetteknek megfizetniük a tb-járulékot minden hónapban.

A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által október 31-én benyújtott őszi adócsomagot vitatta meg november 14-én szerdán a Gazdasági Bizottság, és számos, a vállalkozók adózását megváltoztató rész elhagyásáról döntöttek - írja a 24.hu.

A kötelező járulékfizetés főleg azoknak jelentett volna nehézséget, akiknek csak minimális bevételük keletkezik, vagy akár nincs is bevételük egy-egy hónapban. Ruszin Zsolt adószakértő a Pénzcentrumnak korábban kifejtette, a diktált, azaz fiktív járulékalap bizonyítottan alkotmányellenes.

A Gazdasági Bizottság részletes vitát lezáró szerdai módosító javaslata alapján egyelőre nem vágnak bele a vállalkozói jövedelemadózás átalakításába,

az összes ezzel kapcsolatos tervezett módosítást elhagyják az őszi adócsomagból.

Tehát 2025. január 1-jétől nem változik a legalább 36 órát meghaladó munkaviszonnyal, valamint nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkező (a tervezet szerint másodfoglalkozásúnak nevezett) egyéni vállalkozók járulékfizetési kötelezettsége.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×