eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Cserekereskedelem-játék a Magyar Nemzeti Bank (MNB) március 16-tól megtekinthető Pénzmúzeumában 2022. március 10-én. A pénz történetét, valamint a pénzgazdálkodás működését és jövőjét bemutató, interaktív kiállítást a legmodernebb múzeumpedagógiai és digitális technológiákkal szerelték fel. A 2400 négyzetméter alapterületű tárlatban több mint 200 kijelző és projektor, 54 egyedi installáció, több száz négyzetméter fizikai grafika és 133 kisfilm ismerteti meg a pénz világával valamennyi korosztályt, köztük hangsúlyosan a 12-18 éveseket.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Kereskedelmi expanziót mutatnak a KSH számai

Rendesen nő az export, a behozatal viszont csökken.

Júliusban a kivitel volumene 3,2 százalékkal nőtt, míg a behozatalé 5,4 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz viszonyítva. Az aktívum 559 millió euró volt, az egyenleg 1,9 milliárd euróval javult az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn második becslése alapján.

Júniushoz viszonyítva az export szezonálisan és munkanappal kiigazított volumene 1,6, az importé 0,2 százalékkal csökkent.

Júliusban a kivitel értéke 11,3 milliárd euró (4266 milliárd forint), a behozatalé 10,7 milliárd euró (4054 milliárd forint) volt.

Euróban kifejezve az export értéke 3,3 százalékkal nőtt, míg az importé 13 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Naptárhatással kiigazítva a kivitel volumene 3,5 százalékkal bővült, a behozatalé 4,5 százalékkal mérséklődött.

A termék-külkereskedelmi egyenleg 1,9 milliárd euróval javult. (Az egyenleg 138 millió euróval kevesebb az első becslésben közöltnél.)

A külkereskedelmi termékforgalom forintban mért árszínvonala a kivitelben 5,7, a behozatalban 13 százalékkal csökkent az előző év azonos hónapjához viszonyítva. A cserearány 8,3 százalékkal javult. A forint árfolyama az euróhoz mérten 6,2, a dollárral szemben 14 százalékkal erősödött - közölte a KSH.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×