eur:
391.85
usd:
368.01
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Varga Mihály pénzügyminiszter a 2024-es költségvetési törvényjavaslatról és annak tárgyalási rendjéről tartott sajtótájékoztatón az Országházban 2023. május 30-án. A jövő évi büdzsé fókuszában a rezsivédelem és a honvédelem megerősítése áll.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Varga Mihály megmondta, hogy mikortól növekszik a magyar gazdaság

Bár Európa kilátásai az elhúzódó háború és a szankciók következtében jelenleg nem kedvezők, a magyar gazdaság már az év második felében visszatérhet a növekedési pályára - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter az Anda Present Group új gyártócsarnokának ünnepségén Kalocsán.

A miniszter kiemelte: kulcsfontosságúak az új munkahelyeket teremtő beruházások. Az Anda Present 2,5 milliárd forintos fejlesztésével 100 új munkahelyet hozott létre a térségben, jelentősen javítva a környéken élő álláskeresők esélyeit.

Varga Mihály az aktuális gazdasági környezetet összegezve elmondta: a foglalkoztatottság a 2010 óta létrehozott, közel 1 millió új munkahellyel rekordszinten áll, a 4 százalékos munkanélküliségi ráta az egyik legkedvezőbb eredmény az uniós országok körében. Hozzátette:

a hazai beruházási ráta az Európai Unióban jelenleg a legmagasabb,

a külföldi működő tőke magas aránya szintén igazolja a magyar gazdaság vonzerejét.

András Attila, az Anda Present Group vezérigazgatója elmondta, hogy 2014-ben 17 fővel kezdték meg a működésüket a cég kalocsai telephelyén. 2017-ben egy 700 négyzetméteres gyártócsarnokot avattak, egy évvel később pedig tovább bővült gyártókapacitásuk.

A beruházás óriási mérföldkő a cég és a város életében, hiszen az Anda Present Group a legnagyobb adófizetője Kalocsa városának - hangsúlyozta Filvig Géza polgármester, aki arról is beszámolt, hogy a cég tiszteletére, kezdeményezte az önkormányzat a telephely utcájának átnevezését Róna utcáról, Anda utcára.

Font Sándor (Fidesz-KDNP) a térség országgyűlési képviselője is örömmel üdvözölte a beruházást, mely növeli a térség gazdasági vonzerejét, ami a jövőre elkészülő Kalocsa-Paks híd révén újabb lehetőségek előtt áll.

Az 1995-ben létrejött, budapesti székhelyű és kalocsai fiókteleppel rendelkező Anda Present Group foglalkoztatottjainak összlétszáma 570, ebből Kalocsán 265-en dolgoznak. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a társaság 2021-es nettó árbevétele 14,2 milliárd forint volt, ami 2022-ben 21,1 milliárd forintra nőtt. A cégcsoport 2021-es adózott eredménye 1,6 milliárd forint volt, míg a tavalyi 3,7 milliárd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×