eur:
394.45
usd:
370.3
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Wiesbaden, Germany - April 24, 2011: Red sign of Vodafone Shop. Vodafone Ltd. is a telecommunications company headquartered in London, United Kingdom. It is one of the largest telecommunications companies in Europe. Vodafone was founded in 1984
Nyitókép: ollo/Getty Images

Kifizették a vételárat, mostantól magyar kézben a Vodafone

Január 31-én a vételár kifizetésével lezárult a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt.megvásárlása.

A vételár pénzügyi teljesítésével 2023. január 31-én lezárult a magyar távközlés történetének egyik legjelentősebb piacformáló tranzakciója, a Vodafone Magyarország Zrt. akvizíciója – tette közzé a 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde oldalán.

A sikeres akvizícióval a 4iG Nyrt. leányvállalata, az Antenna Hungária Zrt. 51 százalékos irányító befolyást, a magyar állam tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. pedig 49 százalékos közvetett befolyást szerzett a Vodafone Magyarország Zrt.-ben.

A Vodafone Magyarország tranzakció kapcsán közzétett cégértéke 660 milliárd forint.

Az akvizícióval az új tulajdonosokhoz kerültek a Vodafone Magyarország mobilfrekvenciái, az aktív rádiós átviteli berendezései, az aktív antennák és kábelek, a kültéri kabinetek egy része, továbbá a felhordó és a tornyokat kiszolgáló optikai hálózata is.

A tulajdonosváltás az ügyfeleket nem érinti. A Vodafone szolgáltatásait mind a lakossági, mind az üzleti ügyfelek a továbbiakban is változatlan formában vehetik igénybe.

A 4iG Csoport és a Vodafone Magyarország vezetékes és mobilkommunikációs portfóliójának egyesítésével létrejövő nemzeti vállalatcsoport a hazai piacon a mobil hang- és internetszolgáltatás területén a második, míg a vezetékes internetszolgáltatások területén és a televíziós műsorterjesztésben piacvezetővé vált. A csoport érdekeltségébe tartozó távközlési vállalatok Magyarországon összességében 7,6 millió bevételt biztosító előfizetéssel rendelkeznek.

A Magyarországon és a nyugat-balkáni régióban meghatározó távközlési és informatikai portfólióval rendelkező 4iG, néhány éven belül a régió egyik meghatározó technológiai-infokommunikációs szereplőjévé léphet elő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×