eur:
389.49
usd:
363.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
red green yellow orange color fuel gasoline dispenser  background
Nyitókép: chutarat sae-khow/Getty Images

Szerdán esik az üzemanyagok ára, de még nem tudni, mennyiért lehet tankolni

A nagykereskedelmi ár csökken, de az ársapka kivetetése után még nem alakultak ki stabil árak a hazai benzinkutakon.

Szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is csökken. A 95-ös benzin beszerzési ára bruttó 20 forinttal, a gázolajé bruttó 15 forinttal lesz alacsonyabb – írja a holtankoljak.hu.

A portál ezúttal nem közli a hazai töltőállomásokon várható átlagárat, mert folyamatosan változnak a kutak árai az ársapka kivezetése óta.

Múlt hét pénteken szintén csökkent a 95-ös benzin és a gázolaj piaci ára 8, illetve 5 forinttal, ami 632, valamint 695 forintos átlagárat jelentett. Ha ezt vennék alapul, akkor szerdától 612 és 680 forintos átlagár jöhetne, csakhogy december 6-án megszüntette a kormány a 480 forintos hatósági ársapkát, így nem lehet tudni, hogy a kereskedők hová árazzák be a termékeket.

A mostani árcsökkenést elsősorban a nyersolaj árfolyamának mérséklődése okozza, mert a Brent olaj hordónkénti árfolyama visszatért az orosz–ukrán háború kirobbanása előtti, 77 dolláros szintre. Az üzemanyagok ára azonban mégsem tér vissza az akkori árra, és ennek részben az az oka, hogy a forint árfolyama jelentősen gyengébb, mint akkor volt.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×