eur:
393.34
usd:
367.61
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszél a Széchenyi Kártya Program legújabb termékeiről tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2022. június 20-án. A kkv-szektor a háborús környezet ellenére is olcsó, elérhető hitelforráshoz jut a Széchenyi kártya program folytatásával - hangsúlyozta Nagy Márton a sajtótájékoztatón.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Nyár óta csökken az álláskeresők száma

A gazdaságfejlesztési miniszter az adatok mélyére ásott.

Az elhibázott brüsszeli szankciók ellensúlyozásaképp kidolgozott, 11 lépésből álló intézkedéscsomag eddig sikerrel védte meg a munkahelyeket: a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat havi gyorsjelentése szerint 2022 novemberében 233 609 álláskeresőt tartottak nyilván, amely a valaha mért negyedik legalacsonyabb mérték - hívta fel a figyelmet közleményében Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

A tájékoztatás szerint ennél kedvezőbb szintet kizárólag idén júniusban, júliusban és augusztusban lehetett látni.

Az álláskeresők számának alakulása 2022 első tizenegy hónapjában - a szankciók sújtotta gazdasági helyzet ellenére is - kiemelkedően kedvező, havonta átlagosan 239 ezer volt. Az eddigi legkedvezőbb éves átlag a 2019-ben látott 250 ezer fő volt. Megdöbbentő, de 2010 elején,

a szocialista kormányzás időszakában az álláskeresők száma meghaladta a 650 ezret.

A kormány 2010 óta a munkaalapú gazdaság kiépítésén és a teljes foglalkoztatás elérésén dolgozik. Ezt a célt a kormány a válsághelyzetekben sem adja és adta fel, folyamatosak a vállalkozások megerősítését és a munkahelyek megtartását célzó támogatások. A kormány többek közt kiterjesztette a kamatstopot a kkv-kra és rendkívül kedvezményes hitelt biztosít a Széchenyi Kártya Programon keresztül. Mindemellett az augusztus közepétől elérhető "Vállalkozások regionális munkaerő támogatása" program már 11 ezer nehéz foglalkoztatási helyzettel rendelkezőnek segített elhelyezkednie. Esetükben a támogatás mértéke eléri a 8,4 milliárd forintot - hangsúlyozta a gazdaságfejlesztési miniszter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×