eur:
393.75
usd:
365.49
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
An OMV AG logo sits on the side of the ethylene plant at the OMV AG Schwechat oil refinery in Schwechat, Austria, on Wednesday, Oct. 21, 2015. OMV, Austrias state-controlled oil and gas company, wrote down its exploration and production assets by about 1 billion euros ($1.1 billion) citing the slump in crude prices. Photographer: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

Nagy kérdőjelek az OMV megrongálódott finomítója körül

Az OMV pénteken közölte, hogy új ellátórendszert vezet be, hogy pótolja a keletkezett hiányt, miután a schwechati finomítójában a múlt héten bekövetkezett balesetet során megrongálódott a finomító desztilláló egysége.

A vállalat közölte, hogy még nem tudja megbecsülni, mennyi időbe telik a finomítóban a javítások elvégzése – idézi a Reuters hírét a Portfolio. A lap emlékeztet, a cég múlt héten közölte, hogy az incidens késleltetni fogja a finomító beindítását, miután április óta tart a karbantartás.

Az OMV pénteken jelezte, hogy finomítói hálózatának kapacitásait használja fel a schwechati termeléskiesés pótlására. Emellett maximalizálja egy kisebb nyersolaj-lepárló egység desztillációs kapacitását, ami azt jelenti, hogy az OMV továbbra is képes feldolgozni az Ausztriában termelt összes nyersolajat.

Emellett rövid távú kiigazításokat is fontolgat a schwechati finomító meglévő termelési kapacitásainak további növelése érdekében. Az OMV azt is közölte, hogy együttműködik partnereivel termékek felvásárlása érdekében, hogy pótolja a kiesést.

A hírre az OMV árfolyama tovább esett a pénteki kereskedésben, késő délután 6 százalékos mínuszban járt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×